Десетки хиляди протестиращи и полицията в Хонконг влязоха в сблъсъци,

...
Десетки хиляди протестиращи и полицията в Хонконг влязоха в сблъсъци,
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Хонконг

Десетки хиляди протестиращи и полицията в Хонконг влязоха в конфликти , защото нараства гневът във връзка със законопроект, който ще разреши изгонване на хора от специфичния административен регион в Китай, с цел да могат да бъдат съдени, оповестяват международните информационни организации.

Рано тази заран протестиращи, някои от които носеха маски и каски, блокираха съществени пътища към здания на властта , в това число към Народното събрание.

Полицейски елементи за битка с безредиците дадоха отговор, като използваха пикантен спрей против протестиращите, като ги разпръснаха , и предизвестиха, че са подготвени да употребяват мощ.
 Властта в Хонконг се запъна, няма да анулира закона за екстрадиция в Китай
Властта в Хонконг се запъна, няма да анулира закона за екстрадиция в Китай

Въпреки огромния митинг през вчерашния ден

Местният парламент в това време отсрочи второто четене на законопроекта. Подкрепящият Пекин законодателен орган в Хонконг излезе с изказване, в което се споделя, че съвещанието на Народното събрание, което беше планувано за 11 часа локално време (6 часа българско), ще бъде " променено за по-късно ", добавяйки, че депутатите по-късно ще бъдат известени за времето на провеждането на съвещанието.

Макар и в края на предходната седмица против законопроекта да стачкуваха към 1 млн. души, държавното управление на Хонконг се зарече, че ще продължи процедурата по приемането му и ще го гласоподава до 20 юни.

Макар и Хонконг да е специфичен административен регион на Китай с висока степен на самоуправление, доста от жителите му просто не имат вяра на китайската правосъдна система .

В митингите вземат участие най-вече студенти от локалните университети, доста от които особено бойкотираха образователните занятия. Неколкостотин стачкуващи прекараха цялата нощ в центъра на града.
 Стотици хиляди стачкуват в Хонконг против наказателен закон в интерес на Китай
Стотици хиляди стачкуват в Хонконг против наказателен закон в интерес на Китай

Най-големият митинг от 2014 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР