Десетки хиляди протестиращи блокираха пътища и запалиха гуми на протести

...
Десетки хиляди протестиращи блокираха пътища и запалиха гуми на протести
Коментари Харесай

Безпрецедентни протести в Ливан от десетилетие

Десетки хиляди протестиращи блокираха пътища и възпламениха гуми на митинги в Ливан. Демонстрациите не престават втори ден. Недоволните жители на страната упорстват за унищожаване на политическия хайлайф , който те упрекват в плячкосване на стопанската система, довело до разпадането й, осведоми " Ройтерс ".

Най-големите митинги в Ливан за десетилетие припомнят на Арабската пролет през 2011 година , която смъкна четирима президенти. В демонстрациите вземат участие хора от всички прослойки . Те носят банери и скандират държавното управление на премиера Саад ал Харири да подаде оставка.
 Снимка 448468
Източник:

Премиерът даде 72-часов период на " сътрудниците си от държавното управление " да прекратят блокирането на промените и заплаши с друг метод, само че не сподели дали ще подаде оставка. Той акцентира, че Ливан минава през " невиждано, тежко време " и добави, че напъните му за промени са блокирани от други в държавното управление, които той не желае да уточни.

Източник от полицията заяви, че един протестиращ е погубен, а други четирима са ранени , откакто бодигард на някогашен народен представител е разкрил огън във въздуха в северния град Триполи.
 Снимка 448466
Източник:

Ливанската медия " Дейли остарял " оповестява за конфликти сред протестиращи и полицията.

Ливанците са гневни от инфлацията, нови данъчни оферти, които включват такса при позвънявания с WhatsApp , а също и поради високите разноски за живот.

В невиждан ход шиитски протестиращи нападнаха офиси на депутати от ливанската формация " Хизбула " и придвижването " Амал " в Южен Ливан.

Икономисти, вложители и редица организации предизвестяват, че задлъжнелият Ливан е покрай стопански срив.
 Снимка 448467
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР