Десетки хиляди протестираха в Лондон с искане на нов референдум

...
Десетки хиляди протестираха в Лондон с искане на нов референдум
Коментари Харесай

The Independent: Десетки хиляди протестираха с искане на нов референдум за Брекзит

Десетки хиляди стачкуваха в Лондон с искане на нов референдум за Брекзит две години след гласуването за овакантяване на Европейския съюз, написа английският вестник The Independent.

Походът стартира своят път от Пал Мол до площада пред Парламента, изпълвайки улиците на столицата с знамена и флагове на Европейски Съюз и създавайки жълто и синьо море на Уайтхол( улицата, където се намира постройката на английския кабинет). Противници на напускането пътуваха от цялата страна, с цел да се причислят към митинга, проведен от редица лобистки групировки с цел да дадат началото на национална петиция за нов референдум. Протестът е най-големият от 2016 година насам и в него взеха присъединяване над 100 хиляди души.

Организаторите обявиха, че това съставлява смяна в лобирането им и построяването на социална поддръжка за втори референдум. Те възнамеряват " лято на деяние " със събития в цялата страна, чиято цел е да насърчи опозицията против Брекзит и да се окаже напън върху държавното управление, с цел да даде на обществото думата. Очаква се депутатите да гласоподават за окончателната договорка Брекзит през есента, като държавното управление неведнъж настояваше, че напускането на Европейски Съюз без съглашение за отдръпване остава опция. Походът се организира откакто изследване на гласоподавателите сподели, че към 48% желаят референдум за окончателната договорка, против 25%, които не желаят нов избор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР