Десетки хиляди поддръжници на италианската крайно дясна партия Лига“ се

...
Десетки хиляди поддръжници на италианската крайно дясна партия Лига“ се
Коментари Харесай

Хиляди поддръжници на Матео Салвини се събраха на митинг в Рим

Десетки хиляди поддръжници на италианската извънредно дясна партия „ Лига “ се събраха на протест в центъра на Рим, оповестява Ройтерс, представени от БГНЕС. Лидерът на политическата групировка Матео Салвини свика митинга в символ на неодобрение против образуваното предишния месец ново държавно управление на Италия.
Бившият вицепремиер насочи малко приветствено слово към събралите се на площад „ Сан Джовани ин Латерано “ в италианската столица хора.
Лигата ръководи в коалиция с придвижването „ 5 звезди “ в продължение на 14 месеца, преди Салвини да отдръпна поддръжката си през август в опит да провокира предварителни избори, които да завоюва с възходящата си известност.
Въпреки това, в неочакван ход, „ 5 звезди “ контракти коалиция с проевропейската Демократическа партия и изпрати Салвини в съпротива. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Лигата на Салвини е изгубила поддръжка, защото смъкна предходното държавно управление, само че тя остава най-популярната партия с към 30% от гласовете.
Комбинираната поддръжка на Демократическата партия, „ 5 звезди “ и други леви и центристки групи обаче е почти същата като поддръжката за десните партии, чийто поддръжници се събраха на митинга в събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР