Десетки хиляди пътници бяха блокирани в Аржентина заради 24-часова стачка

...
Десетки хиляди пътници бяха блокирани в Аржентина заради 24-часова стачка
Коментари Харесай

Близо 40 000 пътници са засегнати от авиостачка в Аржентина

Десетки хиляди пасажери бяха блокирани в Аржентина поради 24-часова стачка на чиновниците на Аржентинските авиолинии и нейното поделение Аустрал, съобщи Ройтерс.

По данни на държавното управление към 40 000 пасажери са били наранени. Ядосани пасажери се събраха на летището Джордж Нюбъри в Буенос Айрес в опит да намерят различни полети.

Колумбиецът Арби Гутиереш съобщи, че е прекарал нощта на пода на летището и заради обстановката е изгубил средства:
 
Прекарах цялата нощ тук на летището и спах на пода. Обмених долари за аржентински песос за храна и парите ми съвсем свършиха, тъй като не мислех, че ще изпадна в сходна обстановка.

Италианецът Франко Васола се оплака, че поради стачката ще би трябвало да си купи още един самолетен билет, с цел да не пропусне планувана разходка до ледника Перито Морено:

Трябваше да хвърча за Ел Калафате през днешния ден, тъй като на следващия ден имаме разходка до ледника Перито Морено, за която към този момент платихме. Сега единственият вид, който имаме, е да платим за различен полет, с цел да не я изпуснем, защото не можем да я откажем към този момент, с цел да ни върнат парите.

Въпреки че съюзите оповестиха стачката още предходната седмица, тя стартира няколко часа по-рано от предстоящото, и доста пътуващи бяха сюрпризирани. Работниците упорстват за 26-процентно нарастване на заплатите.

Пътниците могат да изискат възобновяване на заплатените суми за билетите за днешния ден преди 30 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР