Десетки хиляди палестинци се събраха днес в град Рамала на

...
Десетки хиляди палестинци се събраха днес в град Рамала на
Коментари Харесай

Десетки хиляди палестинци протестираха в Рамала срещу мирния план на Тръмп

Десетки хиляди палестинци се събраха през днешния ден в град Рамала на Западния бряг, с цел да изразят поддръжката си за позицията на палестинския президент Махмуд Абас против мирния проект на Съединени американски щати, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Демонстрантите, някои от които докарани с рейсове от други обитаеми места, развяваха палестински флагове и носеха плакати срещу американския проект. Проявата на площад "Манара " е по самодейност на партията "Фатах " на Абас и други палестински фракции. Тя се състоя, до момента в който палестинският водач се готви да приказва за проекта пред Съвета за сигурност към Организация на обединените нации по-късно през днешния ден.

Планираното гласоподаване в съвета по импортирана от Тунис и Индонезия проекторезолюция, която жигосва проекта на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, бе анулирано по гледище на Вашингтон.

Опитите на Махмуд Абас да получи интернационална поддръжка против проекта на Съединени американски щати има стеснен триумф. Лигата на арабските страни единомислещо зае страната на палестинците, само че Египет и Саудитска Арабия оцениха високо напъните на Тръмп и приканиха за възобновяване на мирните договаряния сред Израел и палестинците, които са замразени от повече от десетилетие.

Ердоган: "Мирният проект " на Тръмп за Близкия изток е празна фантазия

Планът на Съединени американски щати дава на Израел надзор върху еврейските селища на Западния бряг и по долината на река Йордан и планува основаването на палестинска страна със столица в Източен Ерусалим. Държавните граници в този проект се разграничават доста от границите отпреди войната от 1967 година, които бяха в основата на предходни мирни проекти. Палестинците изрично отхвърлят новия проект поради опасенията, че Израел ще анексира елементи от Западния бряг.

Вандали срязаха през днешния ден гумите на десетки коли в арабското село Джиш в северната част на Израел и изписаха по стените лозунги срещу израелско-арабската "асимилация ". Говорител на локалната полиция сподели, че причинителите са избягали и по случая е почнало следствие. Един от изписаните лозунги гласи: "Евреи, събудете се, спрете асимилацията ". Не са известни претекстовете за акцията, която бе наказана от премиера Бенямин Нетаняху, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР