Десетки хиляди отново излязоха по улиците на Хонконг, за да

...
Десетки хиляди отново излязоха по улиците на Хонконг, за да
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг с нови искания

Десетки хиляди още веднъж излязоха по улиците на Хонконг , с цел да стачкуват. Няма признаци за преустановяване на продължаващите седмици наред антиправителствени демонстрации , осведоми Би Би Си.

Отново породи принуждение сред полицията и дребна група стачкуващи.

Протестите са провокирани от препоръчан законопроект за екстрадиция, който разрешава изпращане на арестувани в континентален Китай. Принудени от митингите, управляващите отдръпнаха законопроекта . Но в този момент недоволните поданици на Хонконг излязоха с по-широки претенции за демократични промени и отбрана на свободите.
 Сблъсъци сред протестиращи и полиция в Хонконг, поради китайски търговци
Сблъсъци сред протестиращи и полиция в Хонконг, поради китайски търговци

Протестиращи желаят интервенция на Съединени американски щати, " международна мощ, която може да се опълчи на Китай "

" Файненшъл таймс " написа, базирайки се на източници, че хонконгският водач Кари Лам на няколко пъти е предложила да подаде оставка поради демонстрациите, само че Китай отхвърля да одобри.

Единият от тези източници разяснява, че Китай упорства да о стане, защото би трябвало да " почисти основаната от нея неразбория ".
 Лидерът на Хонконг: Законопроектът за екстрадицията е мъртъв
Лидерът на Хонконг: Законопроектът за екстрадицията е мъртъв

Опитите на държавното управление да го одобри били " цялостен неуспех "

Някои от протестиращите в Sha Tin приканват за оставката на Лам , до момента в който други носят лозунги с искане за самостоятелност на района.

" Не съм изтощен от митингите към момента, би трябвало да се борим за правата си ", сподели 25-годишен протестиращ пред South China Morning Post.

Полицията употребява пикантен спрей против стачкуващи, които се отклониха от формалния маршрут . Маскирани протестиращи пък издигнаха барикади, довело до конфликти.
 Снимка 433947
Източник:

Организирана е и друга проява на публицистите, които се оплакват от полицейския произвол.

Недоволните поданици на Хонконг желаят да получат право на глас. Лидерът на Хонконг се избира от 1200-членна комисия, в която най-вече има прокитайски членове. Комисията се избира единствено от 6% от имащите право на глас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР