Десетки хиляди летовници в Русия и Украйна се стичат на

...
Десетки хиляди летовници в Русия и Украйна се стичат на
Коментари Харесай

Без социална дистанция на препълнените черноморски плажове на Русия и Украйна

Десетки хиляди летовници в Русия и Украйна се стичат на черноморските плажове, като не обръщат огромно внимание на здравните ограничения, макар че броят на записаните случаи на ковид остава висок и в двете страни, предава Асошиейтед прес.

Уморени от рестриктивните мерки на траялите с месеци карантинни ограничения, малко на брой носят защитни маски или се пробват да съблюдават обществена отдалеченост, до момента в който се любуват на слънцето на препълнените плажове в съветския град Сочи и украинското пристанище Одеса.

Европейските страни деликатно стартират да подвигат рестриктивните мерки за идващи от чужбина, само че известните ваканционни дестинации в Европа още са затворени за гости от Русия и Украйна. Черноморските курорти в Русия и Украйна обаче са запълнили потенциала си с вътрешни туристи.

" Обикновено пътуваме в чужбина: Обединените арабски емирства, Тунис, Турция и планирахме да отидем някъде и тази година ", сподели Татяна Кофлер, рускиня, която прекарва лятната си отпуска в Сочи. " Но по-късно проектите ни се трансформираха ", добави тя.

Собствениците на плажове, за които се заплаща такса, слагат шезлонги на разстояние един от различен съгласно условията, само че на градските публични плажове малко на брой летовници се стараят да избегнат заразяване с Covid-19 посредством съблюдаване на безвредно разстояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР