Десетки хиляди жители са били евакуирани от района около стратегическия

...
Десетки хиляди жители са били евакуирани от района около стратегическия
Коментари Харесай

Десетки хиляди са евакуирани от района на Херсон

Десетки хиляди поданици са били евакуирани от региона към стратегическия град Херсон на фона на продължаващите тежки боеве, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на назначената от Москва локална администрация в Южна Украйна.

Началникът на херсонската администрация Владимир Салдо сподели, че от региона са били евакуирани повече от 70 000 поданици. Украйна продължава своята атака за възвръщане на контрола над Херсон, който беше високомерен от съветски сили през първите дни на спора.

Заместник-началникът на администрацията Кирил Стремоусов сподели, че чиновници на районната администрация също са били евакуирани. Освен това са били отнесени и монументи, както и тленните остатъци на съветския военачалник Григорий Потьомкин, основал Херсон през 18 век.

Боевете в региона на Херсон стават все по-интензивни. Украинските сили нападат съветските опорни точки на запад от река Днепър, както и в елементи от Донецка област.

Междувременно Русия продължава да прави офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна на фона на наближаващата зима. Руски безпилотен аероплан е поразил енергийно оборудване и е провокирал пожар рано тази заран, заяви губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба. " Руснаците употребяват безпилотни самолети и ракети, с цел да унищожават енергийната система на Украйна преди зимата и да тероризират цивилното население ", съобщи Кулеба в телевизионно изявление.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР