Десетки хиляди жители на Хонгконг са излезли на мирен марш

...
Десетки хиляди жители на Хонгконг са излезли на мирен марш
Коментари Харесай

В Хонгконг десетки хиляди са на улиците въпреки полицейската забрана

Десетки хиляди поданици на Хонгконг са излезли на кротичък марш по улиците на града, откакто в петък неколцина основни водачи на опозицията, включително и Джошуа Уонг, бяха задържани, написа Bloomberg.

Арестите бележат прелом към по-твърда държавна линия по отношение на митингите за демократизиране, които не престават към този момент трети месец.

Според наблюдаващи, причина за това е възходящия яд в Пекин, който усеща тези митинги като опит за западно вмешателство в китайските каузи.

Това става на фона на 30-тата годишнина от смазаните от китайската войска митинги на площад Тянанмън в Пекин, загатна за които не е избледнял макар опитите на китайското държавно управление да цензурира и скрие истината от личното си население.

Кари Лам, висшия представител в Хонгконг, прикани тази седмица за договаряния с опозицията, само че отхвърли да извърши промени, които да анулират останалите от колониалното минало правила за арести, депортации и цензура, което доста от протестиращите желаят.

Безредиците в азиатския финансов център заплашват да помрачат и отвлекат вниманието от плануваните обилни тържества по случай 70-годишното ръководство на комунистическата партия в Китай, планувани за 1-ви октомври.

Използването на мощ от протестиращите в Хонгконг не може да принуди държавното управление на Китай към отстъпки, съгласно публицистичен материал в официоза на ККП.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР