Десетки хиляди излязоха по улиците на Париж и Брюксел в

...
Десетки хиляди излязоха по улиците на Париж и Брюксел в
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Париж и Брюксел срещу насилието над жени

Десетки хиляди излязоха по улиците на Париж и Брюксел в проява против насилието над дами.
Снимка: Reuters
Участниците в шествието носеха лилаво - цветът на придвижването в отбрана на правата на дамите. Демонстрацията е ориентирана против домашното принуждение.
440 чифта обувки бяха окачени в памет на жертвите на домашно принуждение в Истанбул Именно толкоз дами губят живота си в турската столица през 2018 година съгласно статистиките
Според уредниците на митинга, повече от 130 дами са били убити от сегашния или някогашния си сътрудник от началото на годината във Франция.
Снимка: Reuters
В белгийската столица стачкуващите упорстват управляващите да извърнат повече внимание на предварителната защита и помощта за жертвите на другите прояви на принуждение, само че и на причинителите на похищенията, написа БГНЕС.
Домашно принуждение: Над 100 убити дами от началото на годината във Франция Представиха серия от ограничения за справяне с казуса
В началото на марша протестиращите прочетоха лист с имената на дамите, които са станали жертва на ликвидиране в Белгия тази година.
Снимка: Reuters
По пътя на марша бяха ситуирани десетки червени обувки, всеки чифт символизиращ убита жена.

Шествия на взаимност имаше и в редица други градове по света в навечерието на утрешния интернационален ден за битка с насилието над дами.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР