Десетки хиляди излязоха на улиците в Пуерто Рико, за да

...
Десетки хиляди излязоха на улиците в Пуерто Рико, за да
Коментари Харесай

Пореден масов протест в Пуерто Рико иска оставката на губернатора

Десетки хиляди излязоха на улиците в Пуерто Рико, с цел да желаят оставката на губернатора Рикардо Росело. Вчера Росело сподели, че няма да подаде оставка, макар че от повече от седмица поданици на острова стачкуват след изтекли негови чатове, съдържащи обиди и хомофобски изявления.


Жителите на Пуерто Рико стачкуват, откакто при започване на юли изтекоха персонални чатове на Росело, които включват хомофобски изявления и обиди към жертвите на урагана Мария през 2017 година.

След като елементи от чатовете на губернатора бяха оповестени от локални медии при започване на месеца, Центърът за проверяваща публицистика в Пуерто Рико разгласява 889 страници с персоналната му преписка няколко дни по-късно.

В тях участват вулгарни изрази по адрес на кметицата на столицата Сан Хуан и някогашната говорителка на градския съвет на Ню Йорк, хомофобски изявления по отношение на родената в Пуерто Рико поп звезда Рики Мартин, насмешки с телата на починалите от урагана Мария и по отношение на хора с наднормено тегло.

Чатовете са сред Росело и други заемащи високи постове на острова. Тя бяха оповестени в седмицата, в която шестима някогашни представители на администрацията на губернатора, включително и министър, бяха задържани за корупция

Рикардо Росело към този момент се извини за наличието на изтеклите диалози и разгласи, че няма да се кандидатира още веднъж следващата година. Въпреки това отхвърля да подаде оставка.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР