Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон

Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон ...

Десетки хиляди излязоха на протест в Париж.

Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон за инвитро оплождането, който ще позволи на жени под 43-годишна възраст да се възползват от изкуствено осеменяване, съобщава офнюз.бг
То ще се финансира от държавата, без значение от семейното положение на двойката и сексуална й ориентация. В момента достъп до процедурите имат само хетеросексуални двойки, това съобщи Нова телевизия. Долната камара на парламента вече одобри новия закон, а в края на месеца се очаква да бъде разгледан и от Сената.
"Задава се търговия с деца, борили сме се срещу робството, а сега се връщаме към него. Ще имаме човешки същества, които ще си купуват деца, това не е хуманна стъпка, а бизнес", коментира един от протестиращите.
Недоволство има и срещу промените, позволяващи на децата, заченати чрез донор, след навършване на пълнолетие да търсят биологичния си баща.
"Детето има нужда от баща, за да се изгради като човек, да порасне, а те му го отнемат. Най-вече за това протестирам, също така изкуственото зачеване ще доведе до сурогатно майчинство и комерсиализация на децата", заявява жена от протестиращите.

Източник: bulnews.bg