Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон

...
Десетки хиляди излязоха на протест в Париж срещу нов закон
Коментари Харесай

Десетки хиляди излязоха на протест в Париж

Десетки хиляди излязоха на митинг в Париж против нов закон за инвитро оплождането, който ще разреши на дами под 43-годишна възраст да се възползват от изкуствено осеменяване, оповестява офнюз.бг
То ще се финансира от страната, без значение от фамилното състояние на двойката и полова й ориентировка. В момента достъп до процедурите имат единствено хетеросексуални двойки, това заяви Нова телевизия. Долната камара на Народното събрание към този момент утвърди новия закон, а в края на месеца се чака да бъде прегледан и от Сената.
"Задава се търговия с деца, борили сме се против робството, а в този момент се връщаме към него. Ще имаме човешки същества, които ще си купуват деца, това не е хуманна стъпка, а бизнес ", разяснява един от протестиращите.
Недоволство има и против измененията, позволяващи на децата, заченати посредством донор, след навършване на пълноправие да търсят биологичния си татко.
"Детето има потребност от татко, с цел да се построи като човек, да порасне, а те му го лишават. Най-вече за това стачкувам, също по този начин изкуственото забременяване ще докара до сурогатно майчинство и комерсиализация на децата ", декларира жена от протестиращите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР