Десетки хиляди излязоха на протест по улиците на Хонконг въпреки

...
Десетки хиляди излязоха на протест по улиците на Хонконг въпреки
Коментари Харесай

Десетки хиляди се включиха в протест в Хонконг

Десетки хиляди излязоха на митинг по улиците на Хонконг макар предизвестията на централното китайско държавно управление, съобщи ДПА.

``
реклама

Смята се, че в шествието, минало като цяло спокойно, са взели участие към 50 000 души. Съобщено беше за изолирани конфликти сред полиция и протестиращи, станали паралелно с шествието. Протестиращи се разпръснаха по улиците след под напрежение миг пред полицейския сектор в Монкок.

Протестиращи се събираха пред сектора, само че при появяването на сили за битка с безредиците започнаха да се отдалечават и се смесиха с минувачите. След това силите за битка с безредиците минаха през квартала с щитове и палки, кафенетата и заведенията за хранене затвориха, само че не се стигна до конфликти.

Европейският съюз приканва държавното управление и протестиращите в Хонконг да стартират широкообхватен разговор с присъединяване на всички страни, с цел да се избегне утежняване на обстановката в града, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

" От витално значение е да се прояви въздържаност, да се отхвърли насилието и да се вземат незабавни ограничения, с цел да се избегне утежняване на обстановката ", акцентира тя.

Могерини подсети, че главните свободи и високата степен на автономност на Хонконг са част от закона и интернационалните съглашения и " би трябвало да продължат да бъдат спазвани ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР