Десетки хиляди излязоха днес на протести в шест германски града,

...
Десетки хиляди излязоха днес на протести в шест германски града,
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Германия с искане за солидарност при енергийните помощи


Десетки хиляди излязоха през днешния ден на митинги в шест немски града, с цел да изискат по-справедливо систематизиране на държавните средства за справяне с възходящите цени на силата и разноските за живот и по-бърз преход от изкопаемите горива, заяви Ройтерс.

Протестиращите излязоха по улиците на Берлин, Дюселдорф, Хановер, Щутгарт, Дрезден и Франкфурт на Майн. По данни на " Грийнпийс " са взели участие към 24 000 души.

Вчера немският парламент утвърди оферти от държавното управление избавителен пакет от 200 милиарда евро, който има за цел да отбрани фирмите и семействата от последствията от внезапното повишаване на цените на силата.
Социални митинги в Германия
Снимка: EPA

Пакетът включва еднократно заплащане, което да покрие една месечна сметка за газ за семействата и дребните и междинни предприятия, и механизъм за ограничение на цените от март.

С него ще се финансира и ограничение на цените на електрическата енергия за семействата и индустрията със задна дата от март по спотовите цени и от декември по бъдещите цени, като спомагателното финансиране ще бъде обезпечено от облагите на електроенергийните сдружения.

Същевременно, десетки хиляди през днешния ден излязоха по улиците на Берлин в символ на взаимност с продължаващите митинги в Иран, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Според полицията към 80 000 протестиращи от цяла Европа се събраха на берлинската Колона на успеха.
Солидарност към митингите в Иран
Снимка: EPA

Масовите митинги против властническото държавно управление на Иран не престават към този момент пет седмици.
Солидарност към митингите в Иран
Снимка: EPA

Те бяха провокирани от гибелта на 22-годишната иранска кюрдка Махса Амини в полицейския арест в средата на септември.

Нравствената полиция я арестува, тъй като не е спазила условието за носене на кърпа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР