Десетки хиляди хора в Шотландия и Северна Англия останаха без

...
Десетки хиляди хора в Шотландия и Северна Англия останаха без
Коментари Харесай

Хиляди във Великобритания останаха без ток след бурята Аруен

Десетки хиляди хора в Шотландия и Северна Англия останаха без ток, откакто стихия донесе температури под нулата и провокира нарушавания в мрежите в по-голямата част от Обединеното кралство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ледени ветрове предизвикаха прекъсване на тока на границата сред Шотландия и Англия. Мрежовият оператор " Нодърн пауъргрид " заяви, че е отчел 1100 случая на повреди, които ще изискват забележителен ремонт. Компанията се пробва да възвърне енергоподаването до 40 000 клиенти. Друг оператор, " Ес Пи енерджи нетуъркс " уточни, че 21 000 негови клиенти през днешния ден са останали без ток.

Бурята Аруен бе предстояща от метеоролозите и макар подготовката докара до най-тежките вреди от 15 години, уточни представител на " Нодърн пауъргрид ".

Метеоролозите предизвестиха за поледици, както и че най-студената нощ за сезона ще обхване елементи от Англия по-късно през днешния ден. В цялата страна се чакат снеговалежи и намаляване на температурите до минус 10 градуса по Целзий в елементи от Шотландия и Северна Англия.

Няколко жп връзки, в това число една сред градовете Единбург и Нюкасъл, са анулирани поради вредите, нанесени от бурята.

Трима души във Англия починаха, откакто дървета бяха повалени от мощните ветрове от бурята.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР