Десетки хиляди хора в Газа са се евакуирали на юг,

...
Десетки хиляди хора в Газа са се евакуирали на юг,
Коментари Харесай

Десетки хиляди са избягали от северната част на Газа след предупреждението на Израел

Десетки хиляди хора в Газа са се евакуирали на юг, откакто изтече. Това оповестява Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

В петък израелските военни уведомиха всички 1,1 млн. поданици на северната част на Газа, че би трябвало да се реалокират на юг преди предстоящата сухопътна инвазия. Терористичната формация " Хамас ", която управлява района, обаче прикани хората да останат по местата си и да се опълчват на израелската разпоредба.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш подлага на критика заповедта и сподели, че тя е " извънредно рискова, а в някои случаи просто невъзможна ".

От своя страна представителят на Израелските отбранителни сили Джонатан Конрикус изясни, че " не се опитваме да убиваме или раняваме цивилни жители ". Той упрекна " Хамас ", че се пробва да употребява хората като " свои живи щитове ".

В момента израелските войски са ситуирани към линията Газа и се приготвят за последващи заповеди. Очаква се Израел да стартира сухопътна инвазия на територията, с цел да унищожи " Хамас ".

Ситуацията на северната граница на страната с Ливан, където е основана " Хизбула " - друга терористична формация, остава " доста напрегната ", сподели Конрикус.

" Имаше малко стълкновение и в последна сметка обстановката се успокои. След това Хизбула изпрати безпилотни самолети към Израел, а също по този начин изстреля ракети земя-въздух против израелските самолети. Всички тези два опита бяха сполучливо прехванати от израелската защита, само че обстановката на северната граница остава доста напрегната и ние следим доста деликатно дейностите на Хизбула с в допълнение засилени благоприятни условия на север ", добави той.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че държавното управление му е готово да употребява " невиждана " мощ против " Хамас ", която умъртви 1300 израелци при нападението на страната предишния уикенд. При ответни въздушни удари починаха над 1500 палестинци в Газа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР