Десетки хиляди хора са без електрически ток в американския щат

...
Десетки хиляди хора са без електрически ток в американския щат
Коментари Харесай

Мощна буря остави без ток десетки хиляди в Луизиана

Десетки хиляди хора са без електрически ток в американския щат Луизиана поради тропическата стихия " Бари ", която се движи постепенно към брега на Съединени американски щати, заплашвайки няколко милиона души и поставяйки на тестване новите отбрани на локалните управляващи против наводнения, предава Euronews.
Жителите на крайбрежната част и най-много на най-големия град Ню Орлиънс са се запасили с вода и приготвили за опустошителни дъждове и ураганни ветрове.
Заради стихията президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние в страната, което ще разреши на федералните организации да вземат участие в напъните за справяне с вредите, които се чака да бъдат нанесени. Действията на президента са и след молба от страна на губернатора на щата Луизиана Джон Едуардс.
Според локалните управляващи, рано сутринта в събота (следобед българско време), " Бари " ще удари крайбрежието и района към Морган сити, като по това време ще е достигнал силата на вихър.
И въпреки да се дефинира като слаб вихър, единствено малко над нужните за това определение мощ на ветровете от 119 км в час, бурята заплашва да донесе унищожителни наводнения около брега на Мексиканския залив.
Дъждовете на " Бари " ще усилят равнището на река Мисисипи, която евентуално ще излезе от коритото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР