Десетки хиляди хора напуснаха домовете си заради бързо разрастващ се

...
Десетки хиляди хора напуснаха домовете си заради бързо разрастващ се
Коментари Харесай

Горски пожар бушува в Калифорния

Десетки хиляди хора напуснаха домовете си поради бързо разрастващ се горски пожар в Северна Калифорни я, предадоха международните организации.
 
Има информация за починали. Огънят е обхванал болница и стотици домове, а хиляди хора са били принудени да бягат от пламъците с колите си или пешком, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.
 пожар Калифорния БГНЕС
Изпълняващият длъжността губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние в окръг Бют , на към 290 км северно от Сакраменто , откакто пожарът се разпрострял на повече от 18 000 акра единствено за осем часа без въобще да бъде овладян, показва ДПА.
 пожар Калифорния БГНЕС-->
Разпалван от мощните ветрове в условия на суша, пожарът, наименуван " Лагерен огън ", е помел град Парадайс, заплашвайки 26-те му хиляди поданици с пламъци, високи 15 метра. Град Чико с 93 000 поданици може да е идващият на пътя на пожара, който съгласно прогнозите е тласкан в западна посока от ветрове със скорост 56 км/ч, сподели началникът на противопожарната работа в окръг Бют Дарън Рийд.
 пожар Калифорния БГНЕС
Получихме известия за смъртни случаи, само че те още не са тествани, сподели на пресконферениця шерифът на Бют Кори Хонеа.
 пожар Калифорния БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР