Десетки хиляди хора излязоха вчера по улиците на редица европейски

...
Десетки хиляди хора излязоха вчера по улиците на редица европейски
Коментари Харесай

Десетки хиляди европейци протестираха срещу десния популизъм и национализма

Десетки хиляди хора излязоха през вчерашния ден по улиците на редица европейски градове, с цел да стачкуват против десния популизъм и шовинизъм преди изборите за Европейски парламент идната седмица, съобщи " Асошиейтед прес ".

В немските градове Берлин, Кьолн, Лайпциг, Франкфурт, Мюнхен и Хамбург минаха шествия под лозунга " Една Европа за всички: твоят глас срещу национализма ". Според уредниците в митинга в Берлин са взели участие 20 хиляди души.

Организаторите на демонстрациите поддържат Европейския съюз, само че също упорстват за промени в миграционната политика и за продължение на избавителните задачи за мигранти в Средиземно море.

Шествия под лозунга " Не на омразата, да на смяната " бяха проведени в Будапеща, Генуа, Варшава, Букурещ и други градове.

Европейският парламент със 751 депутати има лимитирани пълномощия, само че изборите се възприемат като измерване на силите както от десните, популистки и националистически групи, които желаят понижаване на имиграцията и повече власт за националните държавни управления, по този начин и от левоцентристките и десноцентристките обичайни партии, подкрепящи съдействието сред 28-те страни в Европейски Съюз и отстояващи върховенството на закона и демокрацията, отбелязва АП. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (372)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР