Десетки хиляди хора излязоха на улиците градове в България за

...
Десетки хиляди хора излязоха на улиците градове в България за
Коментари Харесай

Вашингтон поуст: Хиляди по улиците в България искат оставката на правителството

Десетки хиляди хора излязоха на улиците градове в България за трета поредна седмица, с цел да изискат оставката на държавното управление и основния прокурор, написа "Вашингтон поуст ", базирайки се на "Асошиейтед прес ".

В най-големите антиправителствени митинги в последните седем години, управляващите биват упреквани, че поддържат връзки с мафията, отхвърлят да се борят с корупцията и реформират правосъдната система и потискат свободата на словото.

Президентът Румен Радев, неприкрит критик на държавното управление, поддържа протестиращите, заявявайки, че дясноцентристният кабинет на премиера Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев би трябвало да се отдръпват.

В сряда протестиращите блокираха няколко основни кръстовища през работно време, като трафикът съвсем бе спрян.

Вечерта пред държавната централа се събра голяма навалица, която пееше националния химн и развяваше национални флагове. Хората скандираха „ Борисов, позор и срам “ и „ Оставка “. Мнозина следваха апели на уредниците да слагат палатки пред постройката на кабинета и да останат там, до момента в който техните условия не бъдат изпълнени, се споделя в обявата

Във видео във Facebook Борисов съобщи, че всеки има право да показва, само че не и да блокира пътища и кръстовища. „ Идват избори, всеки ще може да гласоподава. Това е демокрацията. “ - сподели Борисов.

Борисов е на власт от 2009 година, а третият му мандат е очакван да завърши идващия март, приключва публикацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР