Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм

...
Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм
Коментари Харесай

Зеленски се обърна към южнокорейския парламент

" Десетки хиляди души евентуално са били убити при съветския взлом на град Мариупол в югоизточната част на Украйна. " Това съобщи през днешния ден украинският президент, Володимир Зеленски, в тирада пред южнокорейския парламент и помоли Сеул за всяка военна помощ, която може да даде, съобщи Ройтерс.

" Мариупол е погубен, има десетки хиляди убити, само че все пак руснаците не стопират своята атака ", сподели Зеленски във видеообръщението. Агенция Ройтерс отбелязва, че е удостоверила широкообхватни опустошения в Мариупол, само че не може да ревизира достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира сред следените от проруски сепаратисти източни елементи на Украйна и анексирания от Русия Крим.

Зеленски не посочи какви оръжия са нужни, само че сподели, че Украйна се нуждае от разнообразна военна техника, в това число самолети и танкове. " Република Корея може да помогне на Украйна ", сподели той, представен от осведомителната организация Йонхап. " Южна Корея има военната техника, която може да спре съветските кораби и ракети ", добави украинският президент.

Министърът на защитата на Южна Корея, Со Ук, и министърът на защитата на Украйна, Олексий Резников, са провели телефонен диалог в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената филантропична помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, заяви през днешния ден министерството на защитата в Сеул.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР