Десетки хиляди души участваха в протести срещу румънското правителство в

...
Десетки хиляди души участваха в протести срещу румънското правителство в
Коментари Харесай

Десетки хиляди румънци протестираха срещу корупцията и управляващите

Десетки хиляди души участваха в митинги против румънското държавно управление в центъра на Букурещ през уикенда, оповестиха организациите. Демонстрантите в румънската столица скандираха " Долу държавното управление! " и " Крадци! ". Протестиращите обявиха, че акциите им са ориентирани против некомпетентното и корумпирано ляво държавно управление, както и против опита на ръководещите да отслабят правосъдната система в битката против корупцията. По данни на локални медии към 25 000 души са взели участие в митинга. Хиляди румънци, живеещи и работещи зад граница, са се върнали в столицата Букурещ, с цел да стачкуват против държавните политики, метода на осъществяване на евроизборите за румънците зад граница и поради цялостното ръководство на социалдемократите.

Демонстрацията означи и една година от миналогодишния митинг на 10 август, по време на който стачкуващите пробваха да нахлуят в постройката на държавното управление. Полицията тогава приложи насилствени ограничения против протестиращите, като бяха ранени над 400 души.

 ПОЧИТ

Демонстрантите отдадоха респект на две тийнейджърки - Александра и Луиза, чиито убийства шокираха страната и провокираха улични митинги. Заподозрян от южния град Каракал призна за отвличания и убийства на девойки. Властите са остро подложени на критика, откакто се разбра, че едно от девойките - на 15 години, се е обадило 3 пъти на незабавните служби, с цел да заяви за личното си похищение, само че полицията не е реагирала в точния момент. Няколко висши чиновници, в това число шефът на полицията Йоан Буда и министърът на вътрешните работи Николай Мога, бяха уволнени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР