Десетки хиляди души се включиха в шествие против тероризма в

...
Десетки хиляди души се включиха в шествие против тероризма в
Коментари Харесай

Десетки хиляди излязоха на шествие срещу тероризма в Барселона

Десетки хиляди души се включиха в шествие срещу тероризма в Барселона през днешния ден. Хората демонстрираха взаимност и воля за мир след офанзивите от 17 август. Тогава ван се вряза в пешеходци на оживения бул. " Ла Рамблас ", след което бе изработен опит за офанзива и в морския курорт Камбрилс на юг. В резултат живота си изгубиха 15 души, а близо 130 бяха ранени. Отговорност за събитията пое „ Ислямска страна ”.
Зад големия бандерол с надпис " No tinc por " ( " Не ме е боязън " ) в първите редици през днешния ден бяха представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август - служители на реда и пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към " Рамблас ", продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона, съобщи Нова тв.
Сред участниците в шествието бе и испанският крал Фелипе Шести. Това е първото присъединяване на испански монарх в проява от възобновяване на монархията през 1975 година, означават международните организации, добавя Нова тв. Кралят е избрал място няколко редици след челния бандерол, наред с премиера реакционер Мариано Рахой и доста политически персони.
На някои от лозунгите над главите на хората пишеше " Най-добрият отговор е мирът " и " Не на ислямофобията ". Много от стачкуващите носеха и сепаратистки каталунски флагове. Други сходни демонстрации са проведени в други градове в страната - в Мадрид, Валенсия и Виго.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР