Десетки хиляди души протестираха в Берлин по призива на влиятелния

...
Десетки хиляди души протестираха в Берлин по призива на влиятелния
Коментари Харесай

Протест в Берлин с искане за справедлив цифров и екологичен преход на компаниите

Десетки хиляди души стачкуваха в Берлин по апела на авторитетния профсъюз ИГ Метал, с цел да изискат цифровия и екологичен преход на фирмите да бъде обективен за служащите , съобщи Франс прес.

Според синдиката в митинга са взели участие над 50 000 души, носещи флагове и пристигнали от цяла Германия. Те се събраха пред Бранденбургската врата в центъра на Берлин. Полицията загатна за десетки хиляди стачкуващи.

Протестиращите желаят екологичният и дигитален преход на фирмите да бъде плануван и квалифициран по този начин, че да бъдат в полза на служащите, с цел да се подсигурява тяхното работно място.

" Преходът би трябвало да е осъществяван по един обществен, екологичен и либерален метод ", съобщи пред протестиращите Йорг Хофман, президент на синдиката, организиращ митинга. Той прикани за съответни ограничения в тази тенденция.

В рамките на проектите си за преструктуриране , няколко огромни компании оповестиха редуциране на хиляди работни места в Германия, главно посредством пенсиониране или непринудено овакантяване. Такъв е казусът с фирмите Форд и Фолксваген или с конгломератите Сименс и Тисенкруп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР