Десетки хиляди души излязоха вчера в Берлин на протест срещу

...
Десетки хиляди души излязоха вчера в Берлин на протест срещу
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестират срещу високите наеми в германските градове

Десетки хиляди души излязоха през вчерашния ден в Берлин на митинг против непрекъснато растящите наеми и дефицита на жилища в немските градове, заяви ДПА.

В проявата взеха присъединяване "много над 10 000 души ", по данни на полицията, а по данни на уредниците броят им е бил 40 000. Шествието мина през няколко квартала, някои поданици на които са били принудени да изоставен жилищата си поради високите наеми. Протестиращите носеха плакати с лозунги като "Да имаш дом е главно право ".

По-малки демонстрации имаше в Мюнхен, Кьолн и Дрезден. Организаторите на митингите споделиха, че е имало прояви в общо 19 града с общо 55 000 участници.

В Берлин уредниците започнаха да събират подписи за референдум за отчуждаване на жилища на компании за недвижими парцели. Инициаторите желаят страната да предприеме дейности против компании с над 3000 жилища.

При частните компании през 2013 година жилищата са били по-скъпи от общинските приблизително със 70 евроцента на квадратен метър, а през 2017 година са били с 1,30 евро по-скъпи от общинските, демонстрират данни на Германския стопански институт.

Според калкулации на локалните управляващи в Берлин изкупуването на частните жилища ще коства на така и така тежко задлъжнялата провинция над 30 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР