Десетки хиляди домове, търговски обекти и бизнес офиси останаха без

...
Десетки хиляди домове, търговски обекти и бизнес офиси останаха без
Коментари Харесай

Цялото западно крайбрежие на Австралия бедства заради страшна буря

Десетки хиляди домове, търговски обекти и бизнес офиси останаха без ток, има изкоренени дървета и провали по здания на голяма територия по западното крайбрежие на Австралия от разразила се там мощна стихия, почнала още през вчерашния ден, съобщи AP.

Властите към този момент не оповестяват за жертви и потърпевши хора, само че споделят, че такава стихия има " един път на 10 години ". Според синоптиците тя е провокирана от останки от късносезонен циклон, получил названието Манга, който се движи над южната част на Индийския океан и се сблъсква със леден атмосферен фронт, движещ се на североизток, написа Новини.бг.

Тази нестабилна атмосферна система визира 1200-километрова права от западното австралийско крайбрежие от Карнаваро до Кейп Лийуин, включвайки и Пърт - столицата на щата Западна Австралия и максимален град в тази част на страната. Скоростта на ветровете в Пърт през миналата нощ надхвърляше 90 км/ч, а в Кейп Лийуин бе измерена скорост от 132 км/ч, оповестиха метеоролозите. Такива скорости в региона за месец май не са измервани от 2005 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР