Десетки хиляди демонстрираха днес в градове в Германия срещу расизма

...
Десетки хиляди демонстрираха днес в градове в Германия срещу расизма
Коментари Харесай

Десетки хиляди демонстрираха в Германия срещу расизма и полицейското насилие

Десетки хиляди демонстрираха през днешния ден в градове в Германия против расизма и полицейското принуждение и в символ на взаимност с афроамериканеца Джордж Флойд, умрял при ареста си от бял служител на реда в Съединени американски щати, съобщи ДПА.
По данни на немската полиция на площад "Александерплац " в центъра на столицата Берлин са се били събрали 15 000 души, макар че за проявата са били регистрирани единствено 1500 участници. Органите на реда са призовавали присъстващите да съблюдават безвредна отдалеченост и да поставят защитни маски поради ковид. Проявата, придружена от безмълвие от 8 минути и 45 секунди (времето, през което служителят на реда е притискал с коляно врата на Флойд), е завършила без съществени произшествия след няколко часа.
В Мюнхен митингът събра 20 000 индивида - 10 пъти повече от декларираните от уредниците 2000 участници. Проявата мина спокойно с незначителни произшествия.
Във Франкфурт стачкуващите бяха 8000.
В северния град Хамбург, където митингът събра 14 000 индивида, полицията разгони в края му със сълзотворен газ група нападателни стачкуващи, хвърлящи пиротехнически средства. При различен случай служителите на реда са употребявали водно оръдие против протестиращи, които хвърляли по тях предмети.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР