Десетки хиляди демонстранти с каталунски флагове излязоха днес на улиците

...
Десетки хиляди демонстранти с каталунски флагове излязоха днес на улиците
Коментари Харесай

Протести и стачка парализираха Каталуния

Десетки хиляди стачкуващи с каталунски знамена излязоха през днешния ден на улиците на Барселона с възгласи „ Независимост! “ и „ Свобода за политическите пандизчии! “ в пети следващ ден на митинги против присъдите на сепаратистките водачи, съобщи Ройтерс.

Много от тях започнаха пътешествието си до града в сряда от общини в целия североизточен испански район, откакто Върховният съд осъди девет политици на до 13 година затвор поради несполучливия опит за разединение от Испания през 2017 г.

Присъдите отключиха улично принуждение, каквото Испания не е виждала от десетилетия, като за през днешния ден бе оповестена и стачка.

„ През цялата седмица имаше осъществяване с принуждение произшествия в Каталуня. Те са проведени от групи, които са малцинство, само че са доста добре проведени “, съобщи вътрешният министър Фернандо Гранде-Марласка на конференция и добави: „ Техните дейности няма да останат ненаказани “.

Няколко съществени улици в Барселона бяха затворени за трафик в очакване на демонстрациите. Влакове и метрото се движат с разводнен график поради стачката на профсъюзите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР