Десетки хиляди членове и симпатизанти на БСП дойдоха на връх

...
Десетки хиляди членове и симпатизанти на БСП дойдоха на връх
Коментари Харесай

Десетки хиляди отбелязват на Бузлуджа 128 години организирано социалистическо движение

Десетки хиляди членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия пристигнаха на връх Бузлуджа, в местността Историческа поляна, с цел да означават 128 години на социалистическото придвижване у нас.

Надявам се заредени през днешния ден да тръгнем в новата си борба за локални избори, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред десетките хиляди социалисти на обичайния събор на левицата.

С рецензии към премиера Борисов и ръководещите и с апел за повече обществени ограничения стартира речта си Корнелия Нинова. Тя още веднъж изиска актуализиране на всички пенсии и даде обещание пред хилядното голям брой, че в случай че Българска социалистическа партия пристигна на власт, да отпусне помощ от по 10 минимални работни заплати на младите фамилии.

Лидерът на Българска социалистическа партия още веднъж повтори тезата си, че ръководството на ГЕРБ е "пълзяща тирания ". В момента Борисов ръководи не тъй като може и не тъй като народът го желае и го харесва, а поради страха, в който държи народа, поради апатията, която провокира с политиката, която води, означи Нинова.

Съборът е под мотото "Бузлуджа 2019 - Единни за България ". Венци и цветя бяха поднесени на паметника на Хаджи Димитър и на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от габровско-севлиевския отряд.

Социалистите позволяват коалиция с съвсем всички политически сили, само че има и условия. Общинските районни и градски структури ще имат правото сами да дефинират в какъв съдружен формат да се явяват на локалните избори. "Няма да им спускаме от горната страна едно готово решение, тъй като всяка община има специфичност, характерни връзки, ограничаването е никаква коалиция с ГЕРБ ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Децентрализация на бюджетите и комуналните услуги от общинските сдружения е друга значима тематика и акцент от утвърдената платформа за присъединяване в локалните избори.

Нинова чака да бъде обновен бюджетът за ратификацията на контракта за самолетите и изрази вяра, че президентът ще наложи несъгласие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР