Десетки хиляди алжирци се излязоха отново на протести по улиците

...
Десетки хиляди алжирци се излязоха отново на протести по улиците
Коментари Харесай

В Алжир избухнаха нови протести

Десетки хиляди алжирци се излязоха още веднъж на митинги по улиците на столицата Алжир и други градове, с цел да желаят радикални политически промени и отдръпване на ръководещия хайлайф, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Сега протестиращите желаят повече свободи и унищожаване на оставащите знаци на остарялата армия, откакто на 2 април те принудиха президента Абделазиз Бутефлика да постави завършек на 20-годишното си ръководство. Протестиращите скандираха " Нова демократична република и правова страна " и носеха транспаранти, на които пишеше: " Всички да си вървят ", " Нашите претенции са законни " и " Време е гласът на улицата да бъде чут ".

Алжирската войска, главният състезател в алжирската политика след оставката на Бутефлика, желае да провежда президентски избори, защото видя в това единствения излаз от създалата се рецесия. Президентските избори бяха планувани в началото за 4 юли, само че управляващите ги анулираха с претекста, че няма претенденти. Не беше планувана нова дата. Военните пробваха да удовлетворят протестиращите и помагаха за тази цел на правосъдната система да извърши настояванията за правосъдно гонене на хората, обвинени в корупция. Няколко някогашни високопоставени публични лица, измежду които някогашните министър председатели Ахмед Уахия и Абделмалек Селал бяха арестувани под стража по обвинявания като " разхищаване на обществени средства ".

Протестиращите обаче не престават да желаят да бъдат отстранени и други публични лица, които съгласно стачкуващите са част от елита, ръководещ 44-милионната страна, откогато тя получава независимостта си от Франция през 1962 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР