Десетки граждани се събраха пред НДК на протеста по инициатива

...
Десетки граждани се събраха пред НДК на протеста по инициатива
Коментари Харесай

Десетки граждани излязоха на протест с апела Убиецът Полфийман в затвора

Десетки жители се събраха пред НДК на митинга по самодейност на фамилията на убития Андрей Монов с апела " Убиецът Полфрийман в пандиза ". Въпреки дъжда, хората се насочиха по бул. " Витоша " към лобното място на студента Андрей Монов до храма " Света Неделя ". Митинг-шествието бе предизвикан от решението на тричленния състав на САС, отпред с ръководителя му Калин Калпакчиев, които излязоха с определение за предварително условно освобождение от пандиза на наказания Джок Полфрийман.

" Искането е едно и е ясно - правдивост за всеки. С това решение, преди една седмица, този състав на Софийски апелативен съд наруши възприятието за спреведливост в обществото ", съобщи пред медиите бащата на убития от австралиеца - психолога Христо Монов. " Аз доста добре знам, че съдът е самостоятелен, само че той е подвластен от закона ", акцентира той.

" Не е значимо какъв брой сме, значимото е, че сме на този площад, който носи това свещено име ", сподели осиротелият татко. " Този площад се вижда от гроба на Андрей, само че там са единствено костите - значим е духът ", сподели Монов пред протестиращите. Той жигосах така наречените соросоиди: " Кажете на тези хора, че вие не сте родител едно и родител две, а мама и баща, а те ще ви кажат, че сте хомофоби. Успяхте да ни обедините. Вън от правосъдната система на тези, които я опозориха, които посегнаха на нашата народност ", прикани бащата на убития преди 11 години Андрей. " Вън прислужниците на Сорос от съда " и " Калпакчиев оставка ", бяха надписите по плакатите, които издигнаха протестиращите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР