Десетки граждани се събраха днес пред сградата на Българската национална

...
Десетки граждани се събраха днес пред сградата на Българската национална
Коментари Харесай

Денят започва с „Оставка!” пред БНТ

Десетки жители се събраха през днешния ден пред постройката на Българската национална телевизия на митинг против програмния шеф Емил Кошлкуков. Те желаеха оставката му поради абсурда с предаването „ Денят стартира с култура”.

През последните дни се появиха информации, че Кошлуков е упражнявал напън върху екипа за смяна на формата към по-лайфстайл звучене, както и за това какви интелектуалци и хора на изкуството сега се канят като посетители и които постоянно вършат и остри мнения за обстановката в страната.

Предаването получи огромна поддръжка от голям брой разпознаваеми персони, измежду които писателят Георги Господинов, медийният специалист проф. Нели Огнянова, оперната певица Александрина Пендачанска и други

Самият шеф не отхвърли, че има рецензии към предаването, като в просторно послание в обществените мрежи уточни, че е обикновено публичната телевизия да се бори за рейтинг; че кара някои от подчинените си да работят повече, в сравнение с са привикнали, както и че не приема сериозни забележки от „ партийни централи” и „ медии на олигарси”.

Днес водещите на „ Денят стартира с култура” започнаха предаването с прочитането на декларация, в която дават отговор на обвиняванията, че те и сътрудниците им пазят партийни ползи или работят под опциите си. Според екипа има „ интервенция в изборите на екипа по какъв начин да бъдат представяни избрани посетители и какви въпроси да им бъдат задавани”.

„ Обществената телевизия извършва функционалностите си не като се стреми всяко предаване да бъде за всеки, а като основава и поддържа профилирани излъчвания, които покриват разнообразните полезности и усети на своите фенове. Това е и повода тези излъчвания да не се въдворяват в рейтинги, а да се правят оценка като образоващи, доближаващи се до всемирен културни полезности и съдействащи за разбирателството и толерантността в връзките сред хората”, се показва още в декларацията.

„ Целта на това предаване е да възпитава, колкото повече това предаване стои в ефир и дава дума на българските създатели, толкоз повече ще възпитава аудиторията си”, безапелационен беше през днешния ден спортният публицист от Българска национална телевизия Камен Алипиев. По думите му в случай че този развой бъде оставен, „ Денят стартира с култура” в един миг ще има и повече фенове.

От автоцензурата по-страшно няма, безапелационен беше и музикантът Васил Гюров. Той уточни и че има и други детайли на напън против публицистите в публичната телевизия: „ Това е нападение против свободата на словото – да викаш в слушалката, да заплашваш водещите на едно предаване на политическо ниво”.

На фона на викания „ Оставка!” и членовете на екипа на „ Денят стартира с култура” излязоха пред малкия екран. Те още веднъж обявиха, че не одобряват обвинявания, че не правят съзнателно работата си. Те благодариха за поддръжката от страна на феновете и на генералния шеф Константин Каменаров, като подчертаха, че са отворени за разговор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР