Десетки граждани на Добрич се събраха днес на протест срещу

...
Десетки граждани на Добрич се събраха днес на протест срещу
Коментари Харесай

Протест срещу ратификацията на СЕТА в Добрич

Десетки жители на Добрич се събраха през днешния ден на митинг против ратификацията на съглашението сред Канада и Европейския съюз, известно като СЕТА. Недоволството на протестиращите е подбудено от заплахите, които съгласно тях тази конвенция крие, а точно отпадането на мораториума за рандеман на шистов газ в България и свободния импорт на генномодифицирани храни, съобщи БНР.

Събралите се жители желаеха и оставката на държавното управление. По думите на протестиращите всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение СЕТА ще даде опция за рандеман на подземни естествени благосъстояния в Добруджа.

Протест в София против утвърждението на СЕТА

„ Ще проявят интерес, ще дойдат и с помощта на СЕТА ние не можем да им откажем този рисков рандеман “, съобщи участничка в митинга.

„ СЕТА е против всички ползи на българите “, добави различен протесгтиращ.

„ Ако стартират и шистовия газ тук да създават, всичко ще опустее “, „ Не на СЕТА, тези международни компании ще имат право да съдят безусловно за всичко страната “, обявиха участници в митинга.

Протестиращите жители показаха недоволството си и пред офиса на ГЕРБ в Добрич с крясъци за оставка.

Крие ли рискове за стопанската система ни комерсиалното съглашение СЕТА?

Ратификацията на СЕТА мина на първо четене в Народното събрание предходната седмица. Търговската конвенция отстранява 98% от митата сред Канада и Европейски Съюз. Според критиците договорката ще отслаби Евросъюза, в това число във връзка с отбраната на потребителите и сигурността на храните. Опасенията на протестиращите са и че СЕТА ще даде зелена светлина и на капиталовото желание за създаването на 41 сондажа за рандеман на природен газ в землищата на 18 обитаеми места в община Генерал Тошево.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР