Десетки фламинго в лагуна в Северна Гърция са загинали през

...
Десетки фламинго в лагуна в Северна Гърция са загинали през
Коментари Харесай

В Гърция: Десетки фламинго загинаха в лагуна, поглъщайки оловни сачми

Десетки фламинго в лагуна в Северна Гърция са починали през последните дни след усвояване на оловни сачми, употребен нелегално от ловци, заяви група за отбрана на дивите животни.
От групата Action for WildLife обявиха пред AФП, че са разкрили 26 мъртви фламинго в лагуната Агиос Мамас на полуостров Халкидики и са били известени за няколко други такива случаи в околните влажни зони.
 Най-голямата колония от розово фламинго в България се намира в Атанасовско езеро Най-голямата колония от розово фламинго в България се намира в Атанасовско езеро
Ята от екзотичните птици фламинго, са избрали Атанасовско езеро край Бургас за собствен дом. Далечните посетители намират успокоение в севернат...
„ Смятаме, че “, споделиха те в имейл.
Групата е положила грижи за 10 живи птици от по-широкия регион на Халкидики, седем от които след това са умрели. Останалите три са " в доста неприятна форма ".
По-рано Ставрос Калпакис, началник на групата, сподели пред държавна организация AНА, че рентгеновите лъчи демонстрират, че птиците са погълнали оловни сачми.
Лагуната Агиос Мамас на полуостров Халкидики предходната година видя първата по рода си колония на фламинго в Гърция, само че в този момент се оказва смъртоносна за птиците, сподели Калпакис.
 Турски съд спря градеж на автомагистрала поради фламинго Турски съд спря градеж на автомагистрала поради фламинго
Административният съд в провинция Измир единомислещо спря план за градеж на огромна автомагистрала, която беше планувано да минава през важ...
" Изглежда, че казусът е локализиран (в тази област) ", добави той.
заради блокиране поради ковид, наложено през ноември, само че възбраната е нарушена.
Употребата на оловни сачми във влажните зони е противозаконна в Гърция от 2013 година, само че към момента се употребява необятно в тези региони, споделят групи бранители на дивата природа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР