Десетки, дори стотици килограми умряла риба се носи по река

...
Десетки, дори стотици килограми умряла риба се носи по река
Коментари Харесай

Отровена риба по Осъм в ловешко

Десетки, даже стотици килограми умряла риба се носи по река Осъм в региона на ловешкото село Александрово. Регионалната ревизия по околната среда и водите в Плевен и Изпълнителната организация " Рибарство и аквакултури “, взаимно с полицията ревизират повода за случая. Взети са проби от водата.

Сигналът е подаден след публикуван в обществените мрежи видеоклип.

" В момента се намирам на газстанцията. Рибата е на отсрещния бряг. Голямата риба допускам е изядена от животни. Има останали дребни риби. Тази риба я видях на клип. На 1 август е станало”, споделя Цветомир Ганчев, който е разгласил видеоклип от случая в групата “Забелязано в Ловеч”. Той прецизира, че има и други недоволства по-надолу към Александрово. “Във водата е била очевидно, обаче в този момент там е изсъхнало, тъй като е спаднало равнището от самите жеги и е останала единствено на камъните. Сигурно е отровена. Има и други умрели организми, не е единствено риба “, споделя още очевидецът.
id= " fb-root " >
Областният шеф на Ловеч Ваня Събчева също уточни, че е сезирала всички способени институции. " Не съм специалист, само че това, което видях от видеото, няма нищо наоколо, което да може да замърси. “, сподели тя. Събчева прикани жителите, когато виждат сходни нередности, да алармират навреме институциите.

Всъщност, в околните дни това е следващ случай с отровени животни в българска река. Само преди дни след водопой от канал, изтичащ в Марица край Димитровград, бяха отровени 28 крави. Българската организация за сигурност на храните удостовери, че концентрацията на нитратни, нитритни и амониеви йони във водата е надвишила към 50 пъти физиологичните правила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР