Десетки деца са засегнати от епидемия от дизентерия в няколко

...
Десетки деца са засегнати от епидемия от дизентерия в няколко
Коментари Харесай

Съдят готвача на Путин заради епидемия

Десетки деца са наранени от зараза от дизентерия в няколко държавни детски градини в Москва и родителите им съдят кетърингова компания, която е благосъстоятелност на обвързван с Кремъл наедрял предприемач, съобщи Асошиейтед прес, представен от Дир.бг.

``
реклама

Родителите на 41 деца са завели две правосъдни каузи против столичните управляващи и една от компаниите на Евгений Пригожин. Това се случва, откакто 127 деца се разболяха от дизентерия поради храната, която са получили в детски градини в Москва в средата на декември.

Кетъринговата компания, която е упреквана за епидемията в шест от седемте детски градини, е благосъстоятелност на Пригожин, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин. Фирмата обаче отхвърля да носи отговорност.

Фирми, които директно или индиректно са свързани с Пригожин, са спечелили над 2 милиарда $ от контракти за кетъринг в московски детски образователни заведения, отбелязва АП.

Милиардерът Евгений Пригожин, притежател на първокласни заведения за хранене в Москва и Санкт Петербург и прочут още като " готвача " на Путин. Освен това неговите компании за кетъринг доставят храна на армията и доста съветски учебни заведения.

Името му попада в листата на тези съветски политици, компании и частни лица, против които Съединени американски щати постановиха наказания. Това евентуално е обвързвано с информацията, че предприемачът управлява по този начин наречената " фабрика за тролове " в Санкт Петербург, която популяризира дезинформации и подклажда настроения против Запада. Твърди се също, че Пригожин е забъркан и в дейности против представители на опозицията и неуместни за режима лица, писа предходната година " Новая газета ".

Журналистът от изданието Денис Коротков пък цитира някогашен чиновник на Пригожин, който му разказал какви са били дилемите му, до момента в който е бил на работа при милиардера. Веднъж да вземем за пример му било подредено скрито да следи съперници на Пригожин. Друг път трябвало да инсценира злополука, с цел да принудят една жена да се съгласи на договорка в спор за неподвижен парцел. В трети случай трябвало да провежда отравянето на един съветски блогър.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР