Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж

Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж ...

Десетки дървета и клони паднаха в Русе, над 30 машини чистят улиците от снега.

Десетки дървета и клони паднаха в Русе след обилния снеговалеж снощи, който спря едва днес по обед, предаде кореспондентът на БГНЕС.
В един от случаите дърво падна върху покрива на лек автомобил на улица "Д-р Петър Берон", точно срещу ОУ "Иван Вазов". В резултат на това са нанесени сериозни материални щети по превозното средство, а улицата бе блокирана за няколко часа. Наложи се и намесата на пожарната, която да отстрани падналото дърво.
Междувременно 31 тежки машини чистят улиците на града от снощи без прекъсване. 17 от тях изсипват и препарати по пътната мрежа. Градският транспорт на Русе се движи с частични закъснения, именно заради дърветата. Към момента входно-изходните артерии на Русе по всички направления са затворени.
"Обществото ще бъде благодарно на всички граждани, които чистят пред домовете си и търговските си обекти", кметът Пенчо Милков и призова гражданите да не паркират в малките улици, тъй като затрудняват достъпа на снегопочистващата техника.
Градоначалникът издаде и заповед общинските паркинги да се ползват безплатно от гражданите.
В същото време на границата с Румъния поради влошаване на метеорологичната обстановка и обилен снеговалеж е преустановено пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за България на ГКПП Дунав мост Русе и на ГКПП Дунав мост Видин, съобщиха ог ГД "Гранична полиция".

Източник: actualno.com