Десетки българи са били засегнати от опасния циклон Медуза, който

...
Десетки българи са били засегнати от опасния циклон Медуза, който
Коментари Харесай

Туристи се връщат от Гърция без автомобилите си

Десетки българи са били наранени от рисковия циклон " Медуза ", който аргументи съществени провали в северните част на прилежаща Гърция.

Наводненията в страната бяха най-интензивни на полуострова Халкидики. В Ситония също беше оповестено бедствено състояние. По информация на формалните гръцки управляващи най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици.

Припомняме, циклонът засегна съвсем цяла Гърция. Обилните превалявания принудиха доста туристи да преустановят почивката си и да се приберат по домовете си.

 Туристите напущат Гърция поради урагана Обновена
Туристите напущат Гърция поради урагана

Няма информация за потърпевши българи в бедствието

Хората, избрали да прекарат почивните си дни на къмпинг бяха най-засегнати. Туристите, отседнали в хотели, също започнаха да напущат страната.

И през днешния ден пожарните екипи в страната не престават да вадят коли, потънали в тиня. Според локалните медии вредите от пороя са големи.

Десетки българи са се оказали в сходна обстановка. Водата е нанесла съществени вреди по тяхното имущество. Част от колите на сънародниците ни са били залети от проливните дъждове, което постанова колите да бъдат върнати в България с репатрак.

Вчера проливните дъждове сковаха и най-големия турски град Истанбул. По някои от улиците в града се стичат реки. За един час в Истанбул са се изсипали 50 л/кв. м дъжд, като предизвестието е за предстоящи превалявания до 100 л/кв. м. Бяха наводнени къщи, офиси, коли. Има наводнени и тунели на метрото, оповестяват турските медии.

 Гърция бедства след поройни дъждове и наводнения
Гърция бедства след поройни дъждове и наводнения

Най-малко един умрял



Припомняме, и че български жители, които желаят да получат настояща информация за ситуацията в засегнатите региони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на генералното консулство в Солун. Наши сънародници, които са понесли материални вреди и/или са изгубили документи за идентичност в резултат на проливните дъждове, също могат да се извърнат за подпомагане към генералното ни консулство на следните телефони:
0030 2310 829 210 ; 0030 2310 869 510 ; 0030 2310 869 520.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР