Десетки американци се вслушали в изказванията на държавния глава Доналд

...
Коментари Харесай

Спешният телефон прегря от сигнали след предложението на Тръмп за инжектиране на дезинфектант

Десетки американци се вслушали в изявленията на президента Доналд Тръмп и погълнали дезинфектант като предварителна защита против заразяване с ковид. Спешният телефон 911 безусловно прегрял от сигнали.
Новината за това идва дни след скандалното изявление на американския президент, в което той се зачуди дали не е допустимо да се инжектира дезинфектант като защитно средство против заразяване. Медицинската общественост реагира неотложно на ексцентричното предложение и безапелационна съобщи, че сходно деяние би било рисково. Това накара и огромни производители на дезинфектанти да излязат с публични позиции, в които приканиха потребителите да не гълтам при никакви условия продуктът им.

" Си Ен Ен " оповестява, че в последните дни телефонът за незабавна помощ 911 е получил " стотици позвънявания " за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - прецизира, че на незабавния телефон са получени рекордно доста позвънявания на хора, които са се пробвали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите недоволства. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други 10 са погълнали различен тип домашен почистващи препарати.

След скандалното си изявление, Доналд Тръмп съобщи, че се е пошегувал с публицистите и никое от предложенията му не било съществено.

Междувременно, броят на умрелите в Съединени американски щати е близо 54 000 души. В епицентъра на болестта - щата Ню Йорк, стартира всеобщо тестване на популацията. Тестове ще се вършат в близо 5000 аптеки, а задачата е да могат да се изследват към 40 000 души дневно,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР