Десетки афганистанки преминаха вчера в шествие в столицата на Афганистан

...
Десетки афганистанки преминаха вчера в шествие в столицата на Афганистан
Коментари Харесай

Жените на протест в Кабул

Десетки афганистанки минаха през вчерашния ден в шествие в столицата на Афганистан - Кабул, като настояха за правото  си на обучение, работа и политическо посланичество.

" Препитание, кариера, независимост! ", скандираха някои демонстрантки, до момента в който други развяваха транспаранти с искане за достъп на дамите до политически постове.

Въпреки че новата власт в Афганистан забрани демонстрациите, управляващите са дали позволение за организирането на шествието, което се организира в изключително студено време след първия снеговалеж през зимата в Кабул. Някои от протестиращите с плакати призовaха международната общественост да деблокира милиарди долари помощи и активи на страната.

След като завзеха властта през август, талибаните дадоха обещание настоящето ръководство да е по-различно от предходното, при първото им идване на власт през 90-те години на предишния век. Въпреки това е реалност, че дамите към момента значително са изключени от държавната администрация и нямат достъп до приблизително обучение.

Въпреки че им беше позволено да стачкуват, участниците признаха, че не престават да се опасяват от новите ръководещи.

„ Страхът към момента е тук, само че не можем да живеем постоянно в боязън – би трябвало да се борим против него “, сподели 28-годишната Шахера Кохистан пред „ Франс Прес “.

По всичко наподобява, че благородната война, която са повели тези дами, против мрачната и сковаваща власт занапред стартира и те ще създадат всичко по силите си, с цел да отстояват това, което е тяхно изконно право.
Жените в Афганистан стачкуват с най-цветните си облекла
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР