Десетият сезон на световния шампионат ABB FIA Formula E започва

...
Десетият сезон на световния шампионат ABB FIA Formula E започва
Коментари Харесай

Maserati в световния шампионат на ABB FIA Formula E

Десетият сезон на международния шампионат ABB FIA Formula E стартира публично с E-Prix на Мексико Сити идната събота. Maserati продължава наличието си в напълно електрическите спортни серии, които се считат за най-иновативните на интернационалната моторспорт сцена.
Базираният в Модена производител на спортни коли е първата и единствена италианска автомобилна марка, която взе участие в шампионата.

Новият състав на водачите за сезон 2024 беше разгласен през септември - Максимилиан Гюнтер и единственият новобранец на годината, Джехан Дарувала, заемат кокпита на Maserati. През предишния сезон Maserati MSG Racing постоянно се бори в първите 10 позиции и приключи шампионата на общо шесто място с три подиума и една победа в надпреварата.

Германският водач Максимилиан Гюнтер подари на почитателите на Trident славни моменти с първото си място в Джакарта и трето място в домашното съревнование на Maserati в Рим и в Берлин.

За Maserati 2024 година ще бъде година, отдадена на намирането на нови провокации и нови цели в софтуерните нововъведения. Завръщането на пистата е освен увещание за историята на триумфа на Maserati в моторните спортове, само че и значим исторически миг - стартирането на пазара на Folgore, изцяло електрически модел на Maserati. До 2025 година всички серии Maserati ще имат и изцяло електрическа версия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР