Десетият роман на Елиф Шафак, позната у нас с бестселъри

...
Десетият роман на Елиф Шафак, позната у нас с бестселъри
Коментари Харесай

Елиф Шафак разглежда различните измерения на исляма

Десетият разказ на Елиф Шафак, позната у нас с бестселъри като " Любов ", " Чест " и " Копелето на Истанбул ", изследва част от най-злободневните екзистенциални, обществени и политически проблеми на нашето време.

Религиозната принадлежност, следствията от изборите, които вършим, и феминизмът са единствено част от въпросите, пред които се изправят " Трите дъщери на Ева " - Грешната, Набожната и Раздвоената. Книгата е по едно и също време смело проучване на мюсюлманската еднаквост и разказ в нейна отбрана, а фактът, че е оповестена за пръв път към интервала на американската " мюсюлманска възбрана ", инициирана от президента Доналд Тръмп, прави посланието ѝ още по-въздействащо.

Чрез своите герои Шафак приказва намерено за заплахите от религиозния екстремизъм и политическите репресии, осъждайки догмите и призовавайки читателите да възприемат полезността на подозрението.

Това е история за идентичността, политиката, религията, дамите и... Бог.

Това е историята на младата туркиня Пери, която пораства като почтена жертва в непрекъснатата война сред самотния секуларизъм на татко си и ислямската набожност на майка си. Момичето печели стипендия за Оксфордския университет и идва в Англия, където се сприятелява с чаровната Ширин - атеистка от ирански генезис, и Мона - забулена с хиджаб египто-американка. Така се заражда една необикновена връзка сред три напълно разнообразни дами от мюсюлмански генезис - Грешната, Набожната и Раздвоената, Трите дъщери на Ева.

Това е история за отстояването на вярата и за любовта, за успеха над страховете и удоволствието да изречеш истината.

Носител на голям брой награди и литературни оценки, Елиф Шафак е най-четената турска писателка и одобрен и обичан създател на бестселъри, измежду които " Любов ", " Копелето на Истанбул ", " Чест " и " Майстора на куполи ". Творбите ѝ са преведени на 47 езика, а нейни политически мнения са оповестени в влиятелни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Wall Street Journal, Der Spiegel и списание Time.

Шафак е и измежду най-активните публични персони в обществените мрежи, с над милион и половина почитатели във Фейсбук и Twitter. Пише на турски и на британски, живяла е на Запад и на Изток и дефинира себе си като бродяга, космополит, фен на суфизма, пацифист, жена и майка.

 Снимка 305240

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР