Десетият пакет от санкции на Европейския съюз забранява износа за

...
Десетият пакет от санкции на Европейския съюз забранява износа за
Коментари Харесай

Тоалетните чинии влизат в десетия пакет от санкциите срещу Русия, атомното гориво - не - Свят

„ Десетият пакет от наказания на Европейския съюз не разрешава износа за Русия на хигиеничен фаянс. Това може да се трансформира в следващата „ алена линия “ за Кремъл, защото обичаните титли на армията от мародери са тоалетни чинии и мивки “, написа в формалния си профил в Телеграм Министерството на защитата на Украйна. Европейската комисия се е отказала, обаче, от проектите си да наложи наказания на съветския нуклеарен бранш или на негови представители в новия санкционен пакет, заяви „ Политико “, базирайки се на трима дипломати.

The EU’s 10th package of sanctions includes a ban on the export of “sanitary ware ” to russia.
This may become another “red line ” for the kremlin, as the favorite trophies of the army of marauders are toilet bowls and washstands.
— Defense of Ukraine (@DefenceU)
Новите ограничавания ще съдържат възбрана за търговия и износа на технологии на обща стойност 11 милиарда евро, разгласи по-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Ще ослабим способността на Русия да поддържа военната си машина. Нашият 10-ти пакет от наказания включва търговски забрани и надзор върху износа на технологии на стойност 11 милиарда евро. Русия употребява стотици дронове, основани в Иран.

Предлагаме да разтеглим експортния надзор върху иранските предприятия “, сподели фон дер Лайен пред Европейския парламент. Тя добави, че за първи път Европейски Съюз предлага налагане на наказания на ирански организации, в това число тези, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

Новите ограничавания имат за цел да включат търговски забрани за артикули, които биха могли да бъдат употребявани от съветската войска. Става дума както за технологии и съставни елементи, по този начин и за тежки транспортни средства, електроника или редки детайли. И това не е краят. Европейски Съюз също по този начин предлага да се забрани преносът на артикули през Русия, с цел да се понижи рискът от нарушение на глобите и да се вкарат ограничавания върху вноса на строителни материали - съветски каучук и асфалт - в Европейски Съюз. Според информация от последните часове страните не са постигнали единодушие за каучука.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР