Десетият филм от поредицата "Бързи и яростни"-  "Хобс и Шоу" -

Десетият филм от поредицата "Бързи и яростни"-  "Хобс и Шоу" - ...

Продължението Бързи и яростни остава начело на бокосфиса у нас.


Десетият филм от поредицата "Бързи и яростни"-  "Хобс и Шоу" - безпроблемно продължава да е начело на най-гледаните филми в киносалоните, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята, в която двамата непонасящи се партньори Хобс и Шоу трябва да открият начин да върнат смъртоносен вирус и междувременно да елиминират лошите, е гледана от вече 95 888 зрители и има 1 081 155 лева приходи за десетте дни у нас.

На втора позиция е анимацията "Цар Лъв" - осъвременената версия на филма от 1994 година, която е вече месец на екраните у нас. Върнатата за нов живот чрез компютърно анимиране история за Тимон, Пумба, Нала и Зазу, които помагат на Симба да си върне отново трона на Лъвската скала, е гледана от 222 019 зрители и има 2 236 105 лева приходи, пише БТА. 

Трети в класацията на най-гледаните филми е "Спайдър-мен: Далече от дома", създаден по комиксите на Стан Лий. Пътуването на Питър Паркър в Европа и приключенията му там са на екраните у нас вече месец и половина, като са ги гледали 70 391 зрители и имат 768 644 лева приходи от билетите им.

На четвърта позиция е анимацията "Сами вкъщи 2", продължение на едноименната продукция отпреди три години. Приключенията на териера Макс, който има и нов стопанин - бебето Лиъм, както и нови приятели като Ристър и три циркови тигри, са вече девет седмици на екраните у нас и са ги гледали 88 178 зрители. Приходите на филма възлизат на 839 458 лева.

Пето място е за създадения по мотиви от анимацията на Disney от 1992 година "Аладин". Базираната по "Приказки от 1001 нощ" и комбинирана и с нови елементи и сюжет музикална история за крадеца Аладин, който с помощта на вълшебното килимче и лампа с джин ще трябва да спечели принцеса Жасмин, е на екраните у нас вече трети месец. За това време е гледана от 153 939 зрители и има 1 596 830 лева приходи.

На шесто място е анимацията "Играта на играчките: Пътешествието" - четвърти филм от поредицата. Историята разказва за добре познатите герои - Уди и Бъз, които издирват своята приятелка Бо Пийп. Вече седма седмица филмът е по кината у нас и за това време е привлякъл 34 758 зрители и 316 874 лева приходи.

Седмо място сред най-гледаните филми заема хорърът "Анабел 3". Разказът за случващото се около злокобната кукла, която този път е заключена в специална стая, но неволно събудена от деца, е гледан вече от 34 500 зрители и има 299 077 лева приходи за почти два месеца на екраните у нас.

Осмо място в топ 10 е заето от "Мъже в черно: Глобална заплаха", продължение на едноименната трилогия по мотиви от пет комикса на Лоуел Кънингам. Новият прочит на работата на свръхсекретната агенция за контрол над чуждоземните пришълци е вече втори месец на екраните у нас и е гледан от 36 714 зрители и има 410 034 лева приходи.

Единствената премиера от миналия уикенд - анимацията "Надалеч поети", е на девето място по зрителски интерес. Тя е създадена по романа на Оле Лунд Киргегард от 1970 година. Историята разказва за герой с летящ килим, който трябва да върне диаманта на Ел Фаза. Тя е е гледана от 354 зрители и има 2337 лева приходи за първите три дни у нас.

Десето място е за екшън-комедията "Ченге под наем" с Кумейл Нанджиани и Дейв Батиста. За пет седмици случващото се с водача на Uber и полицай, който трябва да открие убийците на партньора си, е гледано от 10 739 зрители и отчита 94 386 лева от билетите им

Източник: investor.bg