Десетина са свободните работни места за висшисти. Търсят се традиционно

...
Десетина са свободните работни места за висшисти. Търсят се традиционно
Коментари Харесай

Борсата пълна със свободни работни места



Десетина са свободните работни места за висшисти. Търсят се обичайно недостигащите инженери в разнообразни производства, както и здравна сестра, и двама учители, оповестиха от хасковското Бюро по труда.

Много са свободните места за хора със приблизително обучение в разнообразни браншове. Фирми от града са оповестили още, че търсят монтажисти на кабели и други, не доближават шлосери и заварчици. Търсят се още над 15- на общи служащи, чиновници за хранилища, автомивки и автосервизи и други Доста заведения са оповестили, че набират готвари, сервитьори и други служащи.

Значителна част от вакантните работни места не са новообявени. Няма работна ръка. Безработицата в общината е към 4-5 на 100, което понижава избора на работодателите. Ниската безработица е причина за огромното текучество в някои браншове. Значителна част от хората, които дават отговор на обявине ни за работа, просто не могат да я правят. Повечето безработни нямат умения и трудови привички, разясниха от завадение за бързо хранене, което постоянно набира хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР