Десетина големи международни медии, сред които агенция Франс прес, в.

...
Десетина големи международни медии, сред които агенция Франс прес, в.
Коментари Харесай

Би Би Си мобилизира медиите и цифровите гиганти в борбата с дезинформацията

Десетина огромни интернационалните медии, измежду които организация Франс прес, в. "Уолстрийт джърнъл ", в. "Файннешъл таймс ", Ройтерс и други се причислиха към самодейността на Би Би Си за битка с дезинформацията, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Партньори са и няколко цифрови колоси, измежду които Facebook, Майкрософт, Google. Инициативата на Би Би Си планува взаимна онлайн акция за образование на медиите против дезинформацията, шерване на опит изключително по отношение на огромни избори и улеснение на достъпа до информация за обществеността по време на изборите.

Агенция Франс прес прецизира, че ще се включи в разнообразни елементи на плана, по-специално основаване на система за предизвестие сред партньорските организации по отношение на най-опасните подправени вести, без значение дали те са опасност за живота на хората или за демократичните процеси. Франс прес взе участие в още две сходни начинания, подети от Международната мрежа за инспекция на обстоятелствата и от Репортери без граници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР