Десетина дни преди провеждането на референдума, на който гражданите трябва

...
Десетина дни преди провеждането на референдума, на който гражданите трябва
Коментари Харесай

Нова Македония: Конституционният съд решава за насрочването на референдума за името

Десетина дни преди провеждането на референдума, на който жителите би трябвало да се произнесат дали са за влизане на страната в Европейски Съюз и НАТО с приемането на контракта сред Македония и Гърция, Конституционният съд би трябвало да прегледа самодейностите на партия Левица и на Световния македонски конгрес за конституционността на решението за неговото насрочване, оповестява вестник " Нова Македония ", предава Българска телеграфна агенция.

Конституционният съд заяви, че решението за референдум, признато на 30 юли 2018 година от Народното събрание на Република Македония, е в дневния му ред на 19 септември, на 21-то съвещание на съда, написа изданието. Партията Левица внесе самодейност, защото счита, че насрочването на референдума опонира на конституцията. Според тази партия решението за референдума е противоконституционно, защото в документа липсват нужни по закон детайли и става дума за манипулативен и многозначен въпрос. Според тази партия референдумът се отнася за влизането в Европейския съюз - нещо, което предстои на други правила за взимане на решение, отбелязва изданието.

Вестник " Слободен щемпел " оповестява, че албанският президент Илир Мета е призовал албанците в Македония да вземат участие в референдума, който ще се състои на 30 септември и да гласоподават за несъмнено европейско бъдеще на страната. Посланието на Мета бе отправено след среща с водача на Демократичната партия на албанците в Македония Мендух Тачи. Двамата събеседници разговаряли за обстановката в Македония и идния референдум, който се чака да постави завършек на проблемите с Гърция.

Това е късмет, който не би трябвало да се пропуща, няма нито проект Бе, нито проект Це, на които може да се надяваме, написа в заглавие вестник " Слободен щемпел ", информирайки за следващата демонстрация от акцията за референдума на обединението " За европейска Македония ", която се е провела през вчерашния ден в Кратово. Убеден съм, че цяла Македония ще вземе историческо решение. Това е късмет, който не се пропуща. Нашият народ знае какъв брой исторически значимо е да не пропуснем този късмет, декларирал македонският министър председател на протест в Кратово. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР