Десетимата руски дипломати в България, които бяха обявени за нежелани,

...
Десетимата руски дипломати в България, които бяха обявени за нежелани,
Коментари Харесай

Нежеланите руски дипломати напуснаха България

Десетимата съветски дипломати в България, които бяха оповестени за нежелани, са напуснали страната, оповестява " Офнюз ".

На 18 март Министерството на външните работи заяви, че на дипломатите са дадени 72 часа да изоставен страната, като предлагането бе " на способените управляващи, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков ".

На посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова беше връчена вербална нота, а съгласно " информацията на способените управляващи посочените чиновници на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ". Това е фраза, с която нормално се отбелязва обвиняване в шпионаж.

През този месец още двама съветски дипломатически чиновници бяха изгонени от страната. Тогава Митрофанова не се яви персонално във външното министерство, където бяха връчени две ноти, в едната от които се приказва " за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност от страна на жители на Руската федерация, ползващи се с дипломатически имунитет ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР