Десетима обвиняеми, седмина от които за участие в организирана престъпна

...
Десетима обвиняеми, седмина от които за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Десетима обвиняеми по аферата с италианския боклук

Десетима обвинени, седмина от които за присъединяване в проведена незаконна група (ОПГ) по аферата с боклука . За четирима прокуратура ще желае най-тежката мярка, за двама - домакински арест. За един ще желаят парична гаранция от 1 млн. лв.. Това стана ясно от конференция на представителя на основния прокурор Сийка Милева.

От дома на А.Б. са конфискувани фотоси на известни лица с изписани крупни суми от рода на стотици милиона лв. . В дома на П.Б. са открити автобиографии на лица от Министерството на правораздаването и Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), както и биографията на прокурор, който следи делото на Васил Божков .
 Повдигнаха обвинявания на Красимир Живков и братя Бобокови
Повдигнаха обвинявания на Красимир Живков и братя Бобокови

Очаква се да бъде импортирано искане за непрекъснат арест

Около 40 адреса били посетени. Групата е направила закононарушения против околната среда и водите , както и данъчни закононарушения .

Красимир Живков е бил в извънредно близки връзки с братя Бобокови и е подпомагал активността им в областта на отпадъците. Заместник-министърът на околната среда е оказвал напън върху подчинени на него лица. Заплашвал ги с уволнения.

Прокурор Ангел Кънев акцентира, че по наказателното произвеждане се работи взаимно с италианските проверяващи. Част от фиктивните сдружения на Бобокови в никакъв случай не били викали потенциал за реализиране на активността си в областта на отпадъците. Отпадъците не са третирани по надлежния ред, стана ясно от думите му.
 Зам.-министър Живков и още петима в ареста за 24 часа
Зам.-министър Живков и още петима в ареста за 24 часа

Заподозрян е за присъединяване в проведена незаконна група за рискови боклуци

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов регистрира, че при добра връзка и синхрон сред службите имало резултати . Операцията била проведена за няколко часа. Над 35 екипа са се присъединили в интервенцията. Това за Иванов била най-сложната и сложна за организация интервенция .

Щял да се търси претекстът, за какво в Бобоков са открити автобиографии на длъжностни лица. Прокурорът, чиято автобиография е измежду желание, не знаел за какво е попаднал в полезрението на предприемача . Казал е, че не го познава.
 Ревизоро: Ако има по-достоен, да идва и да сяда
Ревизоро: Ако има по-достоен, да идва и да сяда

Арестът на заместник-министъра му звучал " неприятно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР